Chinese kruiden en voeding

Chinese kruiden en voeding

Kruiden

kruidenKruidengeneeskunde is een van de belangrijkste pijlers van de Chinese geneeskunde. Door het samenvoegen van verschillende kruiden kan een kruidenformule worden samengesteld, die precies op de patiënt is afgestemd. De ziekte symptomen, die te samen een syndroom vormen (die tot een TCM-diagnose leidt) zijn voor de kruidengeneeskundige de informaties om een kruidenformule zodanig samen te stellen, dat precies bij de patiënt past.

In tegenstelling tot het versnipperde karakter van de westerse kruidenkunde, waar veel kennis in de loop der eeuwen verloren is gegaan, heeft de Chinese kruidengeneeskunde door moderne biochemische kennis zich ontwikkeld tot een volwaardig wetenschappelijk systeem.

Voeding

Er zijn twee toepassingen van de Chinese voedingsleer, een algemene en een therapeutische. Therapeutisch maakt men gericht van de voeding gebruik, wanneer uit de diagnose een disbalans wordt vastgesteld. In dat geval dient de juiste voeding de basis te vormen voor een behandeling, die door de therapeut met behulp van acupunctuur en / of voedingsadviezen worden uitgevoerd. De algemene voeding dient ter preventie.
Ze vormt de basis in het dagelijkse leven. De TCM gaat ervan uit dat door het opheffen van evenwichtsverstoringen in de energie het ontstaan van ziekten kan worden voorkomen.


 

Contactformulier

Bedankt voor uw bericht. Indien door u verzocht nemen we z.s.m. contact op.
Het formulier is niet verzonden. Controleer s.v.p. de inhoud en probeer het opnieuw.

Formulier wordt verzonden