De nazomer

Het seizoen van de nazomer

AARDE
zoet, maakt vochtig, ontspant, bouwt Qi op en verdeelt

HEET
kruiden / specerijen: kaneel venkelzaadjes
dranken: venkelthee

WARM
dranken: graankoffie koffie rode wijn
granen: amarant sago zoete rijst
groenten: kastanje pompoen venkel
fruit: abrikoos krent perzik rozijn zoete kers
melkproducten: kokosmelk
kruiden/specerijen: amasake karwij vanille
noten/zaden: pijnboompitten pistache walnoot
dranken: honingwijn karwijthee

NEUTRAAL
granen: gierst maïs
groenten: alle koolsoorten aardappel erwt raap stamboon stokboon wortel
fruit: dadel druif pruim vijg
vlees: kalf rund
melkprodukten: boter, ei kaas koeiemelk, room, kruiden/specerijen: saffraan

VERFRISSEND
kruidenspecerijen: salie
dranken: bier
granen: brood (met gist) gerst
groenten: asperge aubergine avocado bloemkool broccoli champignon chinese kool courgette mangelwortel paprika schorseneer selderij spinazie
fruit: appel, zoete honingmeloen , papaja peer
sojaprodukten: sojamelk tofu
kruiden/specerijen: dragon pijlwortelmeel

KOUD
groenten: augurken,
fruit: banaan kaki mango watermeloen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *