De zomer

Het seizoen van de Zomer.

Voeding volgens de vijf Elementen van Barbara Temelie

Vuur (FU)
Bitter, droogt uit, leidt naar beneden
Heet
Vlees:
Geit, lam, schaap, alle gegrilde vleessoorten.
Kruiden/specerijen:
Hoornklaverzaad.
Dranken:
Bisschopwijn, bittere likeuren, cognac.

Warm
Granen:
Boekweit.
Melkproducten:
Schapenkaas, geitenkaas, geitenmelk.
Kruiden/specerijen:
Bijvoet, cacao, jeneverbes, kurkuma, oregano, papaver, rode paprika, rozemarijn, tijm.
Neutraal
Groenten/sla:
Rodekool, veldsla.

Verfrissend
Melkproducten:
Dikke zure melk, jonge kaas, kefir, kwark, zure melk, zure room,
Zweedse melk.
Dranken:
Champagne, hibiscusthee, malvethee, melissethee, prosecco, rozenbottelthee, vruchtensap, wit bier, witte wijn.
Granen:
Rogge.
Groenten/sla:
Andijvie, artisjok, cichorei, groene sla, ijsbergsla, olijf, paardenbloem, pastinaak, radijs, rode biet.
Fruit:
Grapefruit, kweepeer, vlierbes.
Koud
Dranken:
Duizendbladthee, gentiaanthee, groene thee, Guinness bier, klitwortelthee, paardenbloemwortelthee, Pils, vermout, vrouwenmantelthee en zwarte thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *